Хасково

33 абитуриенти заслужиха немски езикови дипломи, боксьорката Горяна Стоева е първенец

Боксьорката Горяна Стоева е първа по успех след изпитите за издаване на немска езикова диплома.

Така абитуриентката на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ доказва, че златните ни спортисти могат да бъдат отлични и в образованието си. Горяна е състезателка на боксовия клуб „Севдалин Василев“. Тя е европейска и вицеевропейска шампионка, както и златна медалистка от държавните първенства.

Езикова
Горяна Стоева

Немската диплома дава вход към университетите в немскоезиичните държави. Горяна обаче следва детската си мечта и иска да следва в Академията на МВР. „По-късно винаги мога да се възползвам от немската си диплома. Сега обаче искам да следвам в полицейската академия. Мечтата ми е да се занимавам с криминалистика“, заяви пред Haskovo.info Горяна Стоева.

Общо 33 абитуриенти получиха немски езикови дипломи на церемония в художествена галерия „Атанас Шаренков“. Директорът Деян Янев поздрави зрелостниците и призна, че е впечатлен, че 20 от тях са защитили ниво на владеене на езика C1 и на четирите компонента. Дипломите връчи Ингрид Венглер, която е отговорник по немски език за Южна България към немската служба за международен културен обмен. Гост на церемонията беше началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Сред останалите абитуриенти, които са се представили отлично са Есма Юмер, Иванела Иванова и Николай Панов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dima
Dima
14.05.2019 18:08 18:08

Bravo

Back to top button