Хасково

Търсят фирма за укрепването на брега на река Марица с кладенците за питейна вода на Хасково

Обществена поръчка за поддържане на десния бряг на река Марица чрез укрепване, както и почистване на реката от наносни отложения в зоната между селата Великан и Ябълково обявиха от областна администрация.

Целта е да се укрепи брегът при шахтови кладенци от №29 до №36, от които се черпи питейна вода за Хасково. Предвижда се премахване на острови, за да се възстанови основното течение на реката откъм левия бряг и подобряване проводимостта на реката. Ще се отпуши засипаният с трошен камък десен ръкав на реката под моста на магистрала „Марица“, намиращ се малко по-надолу по течението.

Прогнозната стойност е 1 504 750 лв. без ДДС, а средствата са по спечелен от областна администрация проект по трансграничното сътрудничество с Гърция. Продължителността на поръчката е 90 дни, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 6 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бобъра
Бобъра
17.05.2019 9:15 9:15

поредната кражба, първо напоителни системи разрушиха левия бряг на реката при Ябълково, сега щели да го оправят и да си вземат някой и друг кубик пясък, а моста на Скобелево, кво правим там или чакаме да падне, там десният бряг е отнесен, ама кат падне тогава ше търсим европейски пари, щот ние нямаме-андрешковци!

Back to top button