Регион

Още 3 общини в Хасковско с безплатен безжичен интернет

Нови 63 български общини вече имат безплатен безжичен интернет по инициативата WiFi4EU.

Сред тях са Свиленград, Любимец и Тополовград, съобщиха от Европейската комисия, която обяви резултатите от втората покана за представяне на предложения.

Чрез инициативата се насърчава безплатният достъп на гражданите до безжичен интернет на обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи в общини в цяла Европа.

Общините получават ваучери всеки на стойност 15 000 евро за покриване на разходите за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет.

България се нарежда в челните редици с одобрени общо 176 общини в двете покани. Това означава, че към момента 66% от общините у нас са финансирани за осигуряване на безплатен интернет в полза на техните граждани.

Безплатният интернет ще може да се ползва минимум 3 години. Целта е гражданите и бизнесът в цяла Европа да имат достъп до комуникационни услуги, включително достъп до интернет услуги като електронно правителство, електронно здравеопазване, онлайн банкиране, видео обаждания и други възможности.

По време на първата покана финансиране по тази инициатива получиха общините Димитровград, Ивайловград, Минерални бани и Стамболово, припомня Haskovo.info.

Още две покани за кандидатстване ще бъдат обявени до края на 2020 г., като едната ще бъде по-късно през тази година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button