Хасково

Задържаният за купуване на гласове дал телефон на хасковлийка да снима как гласува

Арестуваният за опит за купуване на гласове на евроизборите на 26 май в Хасково Марин Ангелов е предложил 10 – 15 лв. на жена да гласува за ДПС.

Това стана ясно на днешното съдебно заседание, на което прокуратурата поиска най-тежката мярка за обвиняемия – „Задържане под стража“. Той е задържан в деня на изборите пред секция във Финансово – стопанската гимназия в Хасково.

Пред съда Ангелов заяви, че въпросната жена му е съседка, която не била гласувала от 15 г. Той й предложил да й помогне и да я заведе до 4-та секция, където и той щял да гласува, но личната му карта изтекла. Мъжът отрече въобще да е агитирал жената за кого да гласува или да й е предлагал пари.

Сигналът към полицията е подаден от пазача, който забелязал как Ангелов говори с жената в близост до секцията и й дава мобилен телефон, включен на камера. Органите на реда го арестували, а за разпит е отведена и жената, която не е успяла да гласува. Тя разказала пред полицаите, че Ангелов й обещал 15 лв., за да гласува за ДПС. Тя трябвало да заснеме бюлетината си с неговия телефон, след което да му го върне. В разпит пред съдия признала, че симпатизирала на друга партия, за която би гласувала.

Ангелов е безработен, като временно се хващал на работа в строителството. Адвокатът му поиска по-лека мярка заради това, че разследващите не са открили в него пари. В дома му е намерен тефтер с имена и телефони, за който обвиняемият твърди, че е на майка му.

От прокуратурата заявиха, че Ангелов досега е осъждан многократно за блудство, грабеж, измама, наркотици и опит за изнасилване, като е лежал 3 г. в затвора. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 1 до 6 г. и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че Марин Ангелов е извършил престъплението в което е обвинен, че може да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

Арестуваха мъж за купуване на гласове на евроизборите в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Stefan
Stefan
29.05.2019 19:06 19:06

От прокуратурата заявиха, че Ангелов досега е осъждан многократно за блудство, грабеж, измама, наркотици и опит за изнасилване, като е лежал 3 г. в затвора.

Back to top button