Хасково

Спортни клубове подкрепиха общината за поемането на дълга от 10.4 млн. лв. за ремонти

Спортни клубове са подкрепили община Хасково в искането за поемане на дългосрочен дълг от 10.4 млн. лв. за ремонт на Спортен комплекс „Младост“ и спортна зала „Дружба“, съобщиха от кметството. Това стана на обществено обсъждане тази вечер.

Както Haskovo.info писа, кметът Добри Беливанов внесе докладна до общинския съвет с искане община Хасково да поеме дългосрочен дълг за финансиране на ремонтите. Дългът ще е от финансовия посредник ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“. В докладната се припомня, че с решение на общинския съвет през март е дадено съгласие община Хасково да кандидатства пред фонда за финансиране на проектите за мащабни ремонти. В изпълнение на решението на общинския съвет общината е подала към фонда две заявления. Общият бюджет на проекта за Спортен комплекс „Младост“ е 4 590 952 лв., а този за Реконструкцията на зала „Дружба“ е 5 818 124 лв. Според кмета при детайлното разработване на проектите в крайна сметка тези цени може да се окажат по-ниски.

Предварителната оферта от Фонда за финансиране на проектите е с общ размер 10 409 076 лв. Индикативният срок на кредита е 180 месеца. Индикативният гратисен период, включващ срока за усвояване е 24 месеца. Осредненият индикативен лихвен процент е до 1% на годишна база. Обезпечението е Залог на вземания.

Имало е изискване общината да е стабилна финансово. То е било удовлетворено, като от кметството се похвалиха, че ако задълженията в началото на мандата са били 17 млн. лв., сега са под 4 млн. лв.

Общински съветници са попитали, защо не се кандидатства за плувен басейн. От кметството казаха, че нямало подходящ терен за това.
Беливанов е обявил на общественото обсъждане, че теренът на стадион „Младост“ ще е по-скоро изкуствен. До това решение се е стигнало след разговори с изявени треньори. Причината била, че изкуственият терен може да понесе ежедневни тренировки.

Последната дума за искането на общината за поемането на дългосрочния дълг имат общинските съветници на петъчната сесия на местния парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Verato
Verato
30.05.2019 21:49 21:49

Най после доживяхме някой да се сети че на стадион Младст тренират стократно повече деца и граждани отколкото на паметника на Ямача

плувец
плувец
30.05.2019 22:09 22:09

За стадион и за зали има пари, за басейн нямало място-смешки гусин Беливанов, срамувам се че гласувах за вас

плувецът
плувецът
31.05.2019 9:05 9:05
Отговор до  плувец

къде точно е казано че няма пари за басейн? Що не се сетите че няма място за басейн . Там където едно време беше е хипермаркет. Предлагам на площада да го копнат

Разбирач
Разбирач
31.05.2019 17:53 17:53

Сега е момента за комисионната.Давай чичко ,кмет.Да не забравиш и шахмата.

Разбирач
Разбирач
31.05.2019 17:58 17:58

Кои са тези изявени треньори по- футбол,че не мога да се сетя и в какво са изявени.А че горе пистата на Ямача е малко по зле от детска площадка.Направете ги и след туй ги заключете да не се изхабят.

Back to top button