Любопитно

Хор „Орфей“ изнесе годишния си концерт в зала „Археология“

Хасковският хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова и под съпровода на пианистката Красимира Генева изнесе тази вечер годишния си концерт в зала „Археология“ на Регионалния исторически музей.

Пред публиката първо се представи подготвителната формация, която преди около месец спечели първа награда на конкурса „Шанс“ в Димитровград. Най-младите певци се представиха с нова програма, а в края получиха от диригента грамоти.

Концерт

След това с химна на хора „Здравей, Орфей“ започна участието си и концертната формация. Наскоро хорът спечели престижни награди от международния фестивал „Млади таланти“ в София и националния фестивал „Нека пеем заедно“ в Свиленград.

Както Haskovo.info писа, участията на „Орфей“ продължават. На 25 юни пред Младежкия център камерна младежка формация на хора ще пее заедно с рок група „Хала“ в концерт, организиран от сдружение „Орфей 1977“ и финансиран от община Хасково по програма „Културни инициативи“. Последното участие на децата ще бъде на 26 юни заедно с Орлин Горанов и Маргарита Хранова, под съпровода на плевенска филхармония. За този концерт певците получиха покана от диригента Левон Манукян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button