Хасково

Хасковският районен съд с награда за публичност и прозрачност

Хасковският районен съд е награден след извършено проучване от Асоциация „Прозрачност без граници“, съобщават от съда.

Изследването е за прилагането на стандарти и добри практики за публичност и прозрачност в работата на съдилищата в България. Хасковският съд е удостоен с Грамота за призово класиране и добра практика по индикатор „Съдебни заседатели“ в „Карта на прозрачността на съдилищата в България“.

Изследването включва оценка на сайтовете на българските съдилища за тяхното съответствие с водещи международни стандарти и добри практики в осигуряването на публичност и прозрачност относно тяхната функционалност и полезност за потребителите чрез интернет. Документът „Карта на прозрачността на съдилищата в България“ представя синтезирана информация с резултатите от изследването, количествени данни от сравнително изследване на структурата, визията и функционалностите на интернет страниците на съдилищата и качествени параметри относно публикуваната информация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button