Хасково

На общественото обсъждане: спортните клубове искат ремонт на стадиона и залата, съветници – повече прозрачност

Второ обществено обсъждане за тегленето на кредит от 10.4 млн. лв. за ремонт на стадион „Младост“ и зала „Дружба“ се проведе тази вечер в зала „Хасково“.

Теменуга Илиева от клуба по аеробика „Виолена“ се обяви за ремонтите и сподели наблюденията си от посещения в чужбина. По нейните думи в Баку са на светлинни години пред нас. Тя поиска присъстващите общински съветници да обяснят защо са гласували на майската сесия против.

Обсъждане

Георги Пеев от Коалиция за Хасково заяви, че е за ремонтите и кредитирането, но е гласувал „въздържал се“, защото не е искал да се пропуска възможността да се кандидатства за ремонта и на други обекти, като се обяви и за повече прозрачност от страна на кмета при внасянето на предложението му за ремонтите. Той обвини Добри Беливанов, че не е обсъдил с гражданите и съветниците своето намерение.

Градоначалникът каза, че няма възможност да се включат други обекти за финансиране. По думите на кмета сега е единствената възможност да се осигури финансиране за ремонта на стадиона и залата.

Обсъждане

Петър Кирев заяви, че взима думата не като общински съветник, а като треньор от клуба по борба „Ангел войвода“. Той каза, че е грехота да се изтърве това финансиране. Кирев призна, че е гласувал „въздържал се“ на последната сесия, но на следващата с чисто сърце щял да гласува „за“ изтеглянето на кредита. Кирев призова общината да изготви такива проекти, с които за по-малко пари да се ремонтират двата обекта. Според него това може да стане качествено и с 4 – 5 млн. лв.

Както Haskovo.info писа, кметът възнамерява отново да внесе докладната в общинския съвет с искането за изтегляне на кредит.

Обсъждане

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стаматов вика Добри !
Стаматов вика Добри !
10.06.2019 22:03 22:03

Кмета да си гледа пенсията! До изборите остават 3-4 месца! 10 млн. заем за да загроби още общината и да ни скочат данъците! Има си евро проекти -да направи проект и да кандидатства, то и без туй Хасково се изпразни и стана едно голямо село, хора не останаха! Има по важни неща за ремонт -подмяна на цялата канализация и проблема с урановата ,,питейна“ вода по 3лв.

Ajax
Ajax
11.06.2019 6:34 6:34

То само орки останаха в Хасково, бе! На тях ли да правим зали за 10млн.?

Back to top button