Регион

Първи благотворителен поход срещу рака на гърдата тръгва от Димитровград

Първият за страната благотворителен поход срещу рака на гърдата ще се проведе на 13 юни от 19 часа по булевард „България“ срещу новата автогара в Димитровград, съобщават от общината.

Кампанията е подкрепена от AVON. През 2018г. в Димитровград се проведе най-големият благотворителен концерт в страната, който превърна регион Хасково в най-големия дарител в кампанията за България. Тази година градът, събрал най-много средства ще получи допълнително 10 000 лв. от компанията за ремонт на Онкологично отделение, като такова в региона има в Хасково.

Целта на организаторите е да популяризират каузата и дадат повече гласност на борбата срещу рака на гърдата. Много често на събитията им идват и дами, засегнати от коварната болест, които получават своевременна подкрепа и насоченост към фондация „Една от 8“ на Нана Гладуиш. Всяка година компанията прави дарения на фондацията, за да бъде оказвана психологична подкрепа, консултации с психолог, закупувани и изпращани на засегнатите жени сутиени, тюрбани и други.

От 19:30 ч. утре ще стартира и концерт в подкрепа на каузата на площад „Поезия“ в Димитровград. Участие ще вземат фолклорните групи „Гайтани“, „Гайтанчета“, „На мегдана“, Балетна школа „Калея“, ВГ „Слънчогледи“ при ОП „Детски и младежки център“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button