Хасково

Община Хасково санкционира две партии за неотстранени предизборни плакати

Община Хасково налага санкции на две политически партии, които не са отстранили агитационните си материали в законоустановения срок, съобщават от кметството.

Съгласно Изборния кодекс в срок до 7 дни след изборния ден партиите, коалициите от партии и инициативни комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите евроизбори. Според Изборния кодекс на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 1000 до 5000 лв.

Проверка на служителите на звено КОРЗ е установила, че не са премахнати плакатите на ГЕРБ и ДПС. Според Наредба на община Хасково ГЕРБ са внесли депозит от 1000 лева преди началото на предизборната кампания, тази сума ще бъде задържана. ДПС не са внесли такъв депозит и затова е изпратена покана до председателя на партията да им бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, въз основа на който ще им бъде определена санкция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button