Любопитно

Два фестивала в Свиленград, забиват Тита и Весна Змиянац

Жителите и гостите на Свиленград ще могат да посетят два фестивала, които се провеждат този уикенд в парк „Младежки“ край река Марица, съобщават от общината.

XIV Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“ се открива утре. В продължение на три дни – от 14 до 16 юни на сцената в парка ще се представят 720 участници, разпределени в над 60 групи и състави, както и индивидуални изпълнители. Певците и танцьорите са от различни краища на България – Пловдив, Хасково, Казанлък, Раднево, Димитровград, Чирпан, Костинброд, Тополовград, а също и от Одрин, Турция. Председател на журито отново ще е проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Официалното откриване на фестивала е в петък от 17:30 часа. В събота програмата започва от 9 часа и продължава до 19 часа, а в неделя започва в 9:40 и завършва с награждаването на лауреатите към 13 часа.

Фестивал

За втора поредна година фолклорният фестивал се провежда едновременно с фестивала на балканската скара „Свиленград Мези“, който започва от 13 юни и ще продължи до 16 юни. Фолклорните изпълнители ще си разделят фестивалната сцена в парк „Младежки“ с гост изпълнителите на „Свиленград Мези“ – българските звезди Годжи и Тита, сръбската фолк легенда Весна Змиянац, уникалната със стила си турска група „Dolapdere Big Gang“ и други, които ще имат вечерни концерти.

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button