Регион

С 8 млн. лв. в Димитровград подобряват качеството на въздуха и правят кладенец за питейна вода

Днес кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише в Министерство на околната среда и водите договор по проект на стойност над 7.5 млн. лв., съобщават от кметството.

Той е за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление. Проектът ще се реализира на два етапа като в първия е предвидена информационна кампания за подготовката на втория, инвестиционен етап. Тогава ще се подменят печките на твърдо гориво основно с климатици, устройства на пелети, газ, друга дървесна биомаса.

По-късно Димов ще подпише и договор за изграждане на кладенец в село Крепост. Стойността на новото съоръжение е 600 000 лв., които ще бъдат целево финансирани от МРРБ. Целта е да се осигури допълнително захранване от втори водоизточник с питейна вода на промишлената зона за осигуряване на питейно-битови и противопожарни нужди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
., а
., а
19.06.2019 16:50 16:50

Като върна времето през 70 тръпки ме побиват. Живееха в блок и като отворя отивайки прозореца отсреща къщите, покрива на керемиди те побелели от мръсни въздух. Не зная сега как стоят нещата.

quest_385 каза
quest_385 каза
19.06.2019 17:36 17:36

Е сега благодарение на ДЕМОКРАЦИЯТА въздуха в Димитровград да не би да е по чист

Безпристрастен
Безпристрастен
19.06.2019 22:48 22:48

Живях 18 години във кв.Вулкан.От комините падаше цемент на парчета,но детството ми беше неповторимо!Но колкото и да е щастлив човек,накрая го напада демокрацията.Сега имаме хляб,който не търпи както едно време по седмица,а само три дни.И не е килограм,а 600гр.имаме и чист въздух,ама пием продукти с Е-та,ядем палмово масло,а мама,като закваси истинско мляко….няма нищо общо с ерзаца,който се продава по „големите вериги“ магазини.Някой ял ли е супа с домашно пиле?Колко от вас си спомнят коледното прасе и вкуса на пържолите на скарата?Да-сега въздуха наистина е много по+чист,но не останаха хора да го дишат.И помпена(пречиствателна)станция на дурхана имаме,съвременна,но купуваме вода за пиене от магазина,а даваме пари за питейна на в.и.к.Тъжно,нали

Back to top button