Регион

Дадоха на съд бивши шефове на АПИ за безстопанственост при изграждането на магистрала „Марица“

Софийска градска прокуратура е внесла в Софийски градски съд обвинителен акт срещу три длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ за безстопанственост в особено големи размери, съобщават от държавното обвинение.

Лазар Лазаров е предаден на съда за това, че в периода 7 август 2014 г. – 17 февруари 2015 г. в качеството си на председател на Управителния съвет на АПИ умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на автомагистрала „Марица“. От това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери – 30 813 647 лв. Тъй като осъщественото от него деяние е умишлено, той е привлечен към наказателна отговорност по по-тежката правна квалификация за безстопанственост.

Ако бъде признат за виновен Лазар Лазаров може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражняват определена професия или дейност.

Дончо Атанасов и Илиана Захариева са предадени на съд, затова че в периода 23 януари 2014 г. – 26 януари 2015 г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при условията на независимо съпричинителство, не са положили достатъчно грижи за възложената им работа по изграждане на магистрала „Марица“. От това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери – 30 813 647 лв.

Ако бъдат признати за виновни Атанасов и Захариева могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и лишаване от право да заемат определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражняват определена професия или дейност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button