Хасково

4-годишната Христиана вече втори месец чака отговор от Здравната каса за операция в Германия

Родителите на 4-годишната Христиана от Хасково вече втори месец чакат отговор от Националната здравноосигурителна каса в София дали ще бъдат отпуснати средства за операция на детето им в Германия.

От раждането си момиченцето е по доктори. В крайна сметка диагнозата е липса на предни кръстни връзки на едното коляно. В болница в Германия могат да помогнат на детето с операция, за която ще са нужни около 40 000 лв. Първо ще бъдат поставени шини, а след година и половина ще бъде направена нова операция за самите кръстни връзки.

Майката на момиченцето Добринка Трендафилова разказа пред Haskovo.info, че подали документите в здравната каса за отпускането на средства за операцията на 15 април. До вчера те били разгледани само от един експерт, а трябвало да се прегледат от втори, след което да се произнесе и комисия. Родителите звънят всеки ден до Касата, но документите все още не са стигнали до втория експерт, а вече е пропусната едната дата за операция в Германия – на 20 май. От Касата не давали ясен отговор кога документите ще бъдат обработени и защо това се бави. Днес до обяд началникът на ресорния отдел в Касата Цветелина Дешкова не отговаряше на служебния си телефон.

Родителите на Христиана се притесняват, че детето расте, костите се натоварват, операцията трябва да бъде извършена възможно най-бързо, а от здравната каса ги бавят с отговора за финансирането.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ваня
Ваня
20.06.2019 12:28 12:28

Идиоти! Търговци на човешки живот! Нямат нито срам,нито страх от Бог! Как спят спокойно тези жалки същества?

Ралка
Ралка
20.06.2019 15:59 15:59
Отговор до  Ваня

Как е възможно такова безразличие и безхаберие към живота на децата,нашето бъдеще

Лудия с кануто
Лудия с кануто
20.06.2019 13:17 13:17

Крайно време е тази така наречена каса да се закрие .Вътре е пълно с лапачи които не ги интересува човешкия живот само изгодата . Само едно ще Ви кажа господа търговци на живот има Господ и той забавя но не забравя .Пазете се от божието наказание със сигурност няма да Ви подмине

Ралка
Ралка
20.06.2019 16:01 16:01

Как е възможно такова безразличие и безхаберие към живота на децата,нашето бъдеще

Анонимен
Анонимен
20.06.2019 16:37 16:37

ПРАВИ МИ ВНПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ БЪЛГАРИНА САМО КОГАТО Е ОГРАБЕН И ИЗЛЪГАН СЕ ПРАВИ МОРАЛИСТ. КОГАТО Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА. ОТ ВЛАСТТА. ПОЧВА ДА ГЛЕДА ОТ ВИСОКО. ГРАБИ И ЛЪЖЕ. ИЛИ МОЖЕ БИ СЕ ЛЪЖА. МОЖЕ БИ ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ СА НЯКАКЪВ ДРУГ НАРОД. НЕЗНАМ. ПОМАГАЙТЕ ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ

Анонимен
Анонимен
20.06.2019 19:02 19:02
Отговор до  Анонимен

Българина е двуличен.

Ваня
Ваня
20.06.2019 22:03 22:03
Отговор до  Анонимен

Те са хора първо качество. Всички останали сме само брак. Какво ни пречи и да пукнем?

Анонимен
Анонимен
21.06.2019 12:51 12:51

БЪЛГАРИ. ОПОМНЕТЕ СЕ. ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СА ЧУЖДЕНЦИ. ТОВА СА ВАШИ РОДНИНИ, КОМШИИ, СЪУЧЕНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ КОИТО ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА СА УСПЕЛИ ДА ВЛЕЗАТ ВЪВ ВЛАСТТА. ТЕ СА ЧАСТ ОТ НАС. В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ СЪВСЕМ ЯСНО КАЗВАМ. БЪЛГАРИНА Е ЛИЦЕМЕР. КОГАТО Е ОТ ЕБАНАТА СТРАНА КВИЧИ КАТО СВИНЯ. КОГАТО ВЗЕМЕ ВЛАСТТА И ПОЧНЕ ДА ГРАБИ ЗАБРАВЯ ОТКЪДЕ Е ТРЪГНАЛ. В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЕТО НА СМИРНЕНСКИ – ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА. ….. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ КОГАТО ЧУЕТЕ ВАШ ПОЗНАТ ИЛИ РОДНИНА ДА СТАВА ПОЛИТИК МУ СЧУПЕТЕ КРАТУНАТА ДОКАТО НЕ СА МУ СЛОЖИЛИ ОХРАНА. ЩЕ ВИ Е ПО СПОКОЙНО- ГАРАНТИРАМ

Back to top button