Регион

Откриха 110 000 евро в чанта за документи

Недекларирани 110 000 евро са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандната валута с равностойност над 210 000 лева е била укрита на дъното на чанта за документи. Колата с турска регистрация е пристигнала на пункта на трасе за входящи леки автомобили от Турция за България. Въпреки че водачът, който пътувал сам, не декларирал ценности или акцизни стоки, влизащият в страната автомобил е отклонен за митническа проверка.

Митничарите открили на дъното на чантата, укрити в две отделения, покрити с празни бели листове, пачки в купюри от 50 и 100 евро. Откритите общо 110 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

От началото на годината митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали недекларирана валута в равностойност на над 1 милион лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Онзи
Онзи
26.06.2019 14:13 14:13

Браво на митничарите! Прибирайте им парите на даалиите!

Back to top button