Хасково

Общинският съвет отново отхвърли искането на Беливанов за 10.4 млн. лв. кредит

На втора поредна сесия хасковският общински съвет отхвърли искането на кмета Добри Беливанов общината да изтегли кредит 10.4 млн. лв. за ремонт на стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“.

Общинският съветник от Коалиция за Хасково Петър Кирев заяви, че взима думата като гражданин и каза, че спортните бази в града са в тежко състояние и имат нужда от ремонт. Той допълни, че в случая Беливанов е прав и трябва да се изтегли кредита, което е изцяло в интерес на града и децата. Кирев допълни, че единствено иска да се изготви количествено-стойностна сметка, от която да се види точно колко ще струват ремонтите.

Антон Иванов от ГЕРБ каза, че реални стойности може да има едва след изготвянето на проектите. Той посочи, че спортното министерство има проект за наредба, по която ще се финансират ремонти на спортни обекти, като бюджетът е 200 млн. лв. Той попита защо трябва да се тегли кредит, като може да се кандидатства по наредбата. „Защо трябва да теглим кредит за нещо, което биха могли да ни го подарят“, допълни Иванов. Той каза, че за ремонт може да се включи и площадка „Спартак“. Според Антон Иванов от общинска администрация бързали за кредита и за обществената поръчка за парка зад ДНА, за да се изберат фирмите, които ще извършват мащабните ремонти и строителството.

Съветникът от Коалиция за Хасково Георги Пеев каза, че никой в залата не е виждал офертата от фонда за отпускането на кредита и по тази причина няма да участва в гласуването.

В крайна сметка общинският съвет отхвърли искането за теглене на кредит с 11 гласа „за“, 13 – „против“ и 8 – „въздържал се“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button