Спорт

Националите с Адрияно Дженев детронираха Русия и са на финалите на Европейската лятна купа

Националите на България до 14 г. елиминираха миналогодишните шампиони от Русия и се класираха за финалите на Европейската лятна купа, съобщават от федерацията по тенис.

Българите се наложиха с 2:1 победи на полуфиналите във Веска (Чехия). Haskovo.info припомня, че вчера нашите разгромиха с 3:0 победи Австрия. Така България се класира сред осемте най-добри отбора в Европа за финалите в Мурсия (Испания) от 5 до 7 юли. Утре нашите момчета ще играят срещу домакините от Чехия за първото място в турнира.

Виктор Марков (ТК „Диана“, София) даде преднина на България с впечатляваща победа – 6:1, 6:4 над Григори Шебекин. Адрияно Дженев (ТК „Хасково“) отстъпи във втората среща с 3:6, 3:6 на Максим Жуков. В решителната среща по двойки Виктор Марков и и Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, Пловдив) победиха с 6:2, 6:3 Григори Шебекин и Максим Жуков.

Освен България на турнира в Чехия участват отборите на Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Израел, Русия, Сърбия и Словакия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button