Хасково

Обвиненият в купуване на гласове в Хасково призна вината си, искат глоба за гласувал на евроизборите

Хасковлията Марин Ангелов, който е задържан под стража по обвинение в купуване на гласове е признал вината си. Той е сключил спорузамение с прокуратурата, а делото ще е на 5 юли.

Haskovo.info припомня, че Ангелов беше арестуван на евроизборите на 26 май в Хасково и обвинен, че е предложил 10 – 15 лв. на жена да гласува за ДПС. Тя трябвало да пусне бюлетината в 4-та секция във Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“. Мъж видял как Ангелов й дава мобилен телефон, за да заснеме бюлетината и да докаже за кого е гласувала. Полицията се намесила и жената така и не гласувала.

Задържаният твърди, че не е искал да купува гласа на жената, а само да й помогне да даде своя вот. Свидетелка пък заявила, че двамата били употребили алкохол. Ангелов досега е осъждан многократно за блудство, грабеж, измама, наркотици и опит за изнасилване, като е лежал 3 г. в затвора.

В края на месеца ще бъде гледано и друго дело във връзка с евроизборите. То е срещу мъж, който е гласувал без да има право на това. От прокуратурата предлагат той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Глобата е от 1000 до 5000 лв.

6 месеца затвор за Марин Ангелов, подсъдим за купуване на гласове в Хасково

Оставиха окончателно в ареста обвинения в купуване на гласове на евроизборите в Хасково

Задържаният за купуване на гласове дал телефон на хасковлийка да снима как гласува

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button