Хасково

Облагородяват два параклиса в Хасково и Тракиец

Църковното настоятелство на хасковския храм „Св. Архангел и Михаил“ ще обнови пространството около параклиса „Възнесение Господне“ в парк Ямача.

Декоративни храсти, рози, пейки, перголи ще благоустроят района. Инициаторите са планирали още ремонт на чешма, поставяне на пикник маси, детска беседка, къщичка за книги. Настоятелството, което е привлякло и доброволци, поема ангажимента да стопанисва обекта в продължение на 5 г.

Предложението е финансирано от конкурсната програма „Граждански инициативи 2019“ на община Хасково, за която Haskovo.info писа.

Площадка за игра на деца до 3-годишна възраст ще бъде изградена до аязмото с параклиса „Св. Анна“ край село Тракиец. Проектът е на църковното настоятелство на храма „Св. Никола“ в селото.

Одобрена е и инициативата на Ротари клуб „Аида“ и на Инер Уил клуб-Хасково да рехабилитира спортни площадки и да монтира нови детски съоръжения в района на зоокъта. Ротарианци ще поеме 30% от финансирането.

Еко кът с играта дама, морски шах и литературен кът ще бъде оформен в квартал „Училищни“. Цветна леха и нови съоръжения за игра ще има в детска градина „Звънче“. Благодарение на неформални граждански групи нов облик ще придобият околоблокови пространства в кварталите „Орфей“, „Куба“ и на други места в Хасково.

Зелен детски кът ще бъде изграден в Любеново. С подкрепата на общинската програма зони за отдих, спорт и игри ще бъдат създадени в селата Родопи, Брягово, Книжовник, Стамболийски, Войводово, Криво поле, Тракиец, Долно Войводино.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.07.2019 11:47 11:47

община Мин.бани нищо ли не предприемат за селата си?

Back to top button