Хасково

Хасково получава над 1.5 млн. лв. за два центъра за деца и младежи в неравностойно положение

1 571 599 лв. получава Хасково за два социални центъра за деца и младежи, съобщават от общината.

Кметът Добри Беливанов е подписал договора с Министерството на труда и социалната политика. Средствата са за осигуряване на функционирането на социална услуга „Преходно жилище“ за деца от 15 до 18-годишна възраст, функциониране на услугата „Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“, закупуване на специализирано транспортно средство за нуждите на ДЦДУТС и доставка на оборудване и обзавеждане на новоразкритите услуги.

Центърът се изгражда в момента до сградата на ЦОП и училище „Св. св. Кирил и Методий“. Помещенията на преходното жилище също са в ремонт. Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца считано от 1 август.

Беливанов е подписал и допълнително споразумение към проекта за актуализация на програмата за качество на атмосферния въздух на община Хасково. 197 101 лв. са осигурени по ОП „Околна среда“. Към момента е на финала обществената поръчка за избор на специализирана фирма, която да изготви актуализацията на програмата.

Проектът предвижда актуализация на програма за качеството на атмосферния въздух за периода 2021-2025 г., която да установи основните източници на замърсяване на атмосферния въздух на територията на общината и маркира адекватни към местните условия мерки за тяхното подобряване. Целта на програмата е да се достигне качество на атмосферния въздух в Хасково съответстващо на нормативните изисквания в областта, защитавайки здравето на населението и опазвайки околната среда. Към настоящия момент Община Хасково изпълнява програма за качеството на атмосферния въздух, която приключва през 2020 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
05.07.2019 15:14 15:14

Циганите в ж.к Република всяка година през зимата горят парцали , пластмаса и всякакви боклуци . Въздухът е ужасен …… Как ще се справи общината с тях ???

Дамян Толумов
Дамян Толумов
05.07.2019 17:46 17:46

Много лесно ще се оправи общината Ще им купят климатици с пари на герб Те пък от своя страна ще ги взеумат от народа

Back to top button