Хасково

Опашки пред пощенските станции в Хасково за по-високите пенсии

Опашки се извиха тази сутрин пред пощенските станции в Хасково за получаване на по-високите пенсии.

Десетки пенсионери се струпаха на централната поща и пред станцията на автогарата. От днес започна изплащането на по-високите с 5.7% пенсии. За хората, които получават пенсията си по банков път, преводът ще бъде направен днес. Тези, които я взимат от пощенска станция, трябва да проверят графика за изплащане в съответната пощенска станция.

Опашки

От 1 юли минималната пенсия за стаж и възраст се вдигна на 219 лв. Максималната сума, която може да получава един пенсионер, независимо от внасяните осигуровки е 1 200 лв. Социалната пенсия за старост вече е 133 лв. Повишаването на пенсиите обхваща близо 2.3 млн. души в страната. Изплащането им през юли ще продължи до 22-ро число.

Опашки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян Толумов
Дамян Толумов
08.07.2019 11:29 11:29

Голямо увеличение –няма що Едвам свързвам двата края Цяло лято ям тученица и лапад от дъжд на вятър и кисело мляко

Идиот патриот
Идиот патриот
08.07.2019 12:48 12:48

То пък едно увеличение .Няма да стигне само да покрие по високия ток да не говорим за другите разходи свързани с него .Благодарим ти Бойко благодарим ти Борисов .Признателни сме че съществуваме

Севда
Севда
08.07.2019 12:49 12:49

Защо пишете тъпотии. Всеки месец по това време възростните се струпват за пенсиите си и има опашки. Много интересно да се подигравате като казвате че е за новите пенсии. Евтини истории за прости хора.

Иван Колев
Иван Колев
08.07.2019 15:56 15:56

Големи пенсии, високи цени на лекарства, скъпа храна, никакво здравеопазване, неграмотно образование!!! Благодарим на всички правителства!!!

Back to top button