Хасково

Екоинспекцията провери хлебозавода, предстои да го шумоизолират

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите и Регионалната лаборатория са проверили вчера в 17:30 часа хлебозавода на хасковската улица „Дунав“, съобщават от екоинспекцията.

Проверката е по сигнали и подписка на живеещите на улица „Розова долина“ за силен шум от хлебозавода. Както Haskovo.info писа, хора от района се жалваха, че от месец и половина хлебозаводът заработва от след обяд до 5 часа сутринта, като машините издават силен шум, който им пречи. Бейе Юсеин подготвя жалба до омбудсмана Мая Манолова и премиера Бойко Борисов, като дори обмисля да се изнесе на квартира.

При снощната проверка не са извършени замервания на шума, защото според жалбоподателите тогава той не е бил силен. Инспекторите са установили, че към всички помещения в хлебозавода е изградена вентилация и климатизация. По данни на управителя на дружеството в най-кратък срок ще бъде извършена реконструкция на вентилационната система. Изходящият въздуховод ще бъде шумоизолиран и изведен от западната страна на помещението, към вътрешния двор, по-далеч от жилищните сгради, съобщават от РИОСВ.

Предстои от екоинспекцията да извършат внезапна проверка за измерване нивата на шума, след допълнително уведомяване от жалбоподателите.

Хасковлии с протестна подписка и жалби срещу силен шум от хлебозавод

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button