Хасково

Община Хасково вече работи с 16 нови стандартизирани образци на заявления

От днес община Хасково предлага 16 унифицирани услуги и три документа на уеднаквени бланки. Промяната се налага с постановление на Министерски съвет в сила от днес относно стандартизирани образци на заявления, съобщават от кметството.

Новите формуляри и документи са еднакви за цялата страна. Това е първият етап на уеднаквяване на документите, издавани от общините в България. Всяка община има повече от 140 услуги.

Сред новите бланки са тези за заявления за издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние, за издаване на скици за недвижими имоти, за разглеждане и одобряване на инвестиционни проекти, по които се издава разрешение за строеж, за удостоверения за идентичност на урегулиран поземлен имот, за издаване на виза за проектиране, за издаване на удостоверение за търпимост на строеж, за заверка на документи по гражданско състояние за чужбина, за одобряване на подробен устройствен план и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button