Любопитно

Хасковски гимназисти с предложения за работа от хотели и ресторанти в италиански курорт

15 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ приключиха успешно триседмична лятна практика в италианския курорт Римини.

Ръководени от своите наставници учениците се запознаха с организацията на работа в италиански хотели и рестотранти, надградиха знанията, придобити в училище, придобиха опит и умения в ресторантьорството. Бъдещите готвачи, сервитьори и бармани усвоиха нови техники и технологии за приготвяне, представяне и сервиране на типични италиански специалитети, десерти и напитки. Някои от тях, отличили се със старание и бързина в усвояването на нови умения, получиха предложение за работа от хотелите Kursaal и Bengasi и ресторант Taverna degli Artisti. Организираните екскурзии до Венеция и Сан Марино в свободното време на учениците им дадоха възможност да се докоснат до културата и традициите на страната домакин.

Практика

Получените европейски сертификати и придобитият професионален и социален опит ще увеличат шансовете на учениците за успешна реализация на европейския пазар на труда.

Друга група от 24 ученици от гимназията се завърна от лятна практика в един от черноморските ни курорти – Албена. Стажантите приложиха в реална работна среда усвоените в училище знания и умения и придобиха нови, характерни за професия ресторантьор.

В края на юли други 15 ученици от „Александър Паскалев“ заминават на международна практика на испанския остров Тенерифе.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button