Хасково

Отпускат по 2 000 лв. на онкоболна жена и 4-годишно дете, страдащо от глухота

В община Хасково са постъпили две нови заявления за отпускане на еднократни финансови помощи, става ясно от докладна на председателя на общинския съвет Таня Захариева за юлската сесия.

Първото заявление е от 52-годишна жена, страдаща от тежко онкологично заболяване. Интервенциите, които трябда да се извършват не се поемат по клинична пътека, което допълнително усложнява финансовото положение на семейството.

Другото заявление е от приемен родител на 4-годишно дете, страдащо от глухота. На момченцето е направена операция във ВМА – София, като му е поставен кохлеарен имплант – единствната на този етап възможност за частично възстановяване на слуха. Заплащането на импланта се покрива от Здравната каса, но са необходими консумативи, които не се покриват и трябва да бъдат закупени от семейството. Става дума за зарядно устройство за батериите – 1 080 лв., FM система за безжична връзка – 810 лв., устройство за закрепване на външния апарат към ухото – 126 лв. и др.

Предложението е общинският съвет да приеме отпускането на еднократна финансова помощ и за двата случая по 2 000 лв., като се допуска предварително изпълнение на решението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.07.2019 17:26 17:26

Отпускат или предлагат??? Че има разлика между по принцип и де факто! Нали?

Back to top button