Любопитно

Уорчестър ми е Хасково: Тихомир прави банички и храни ранобудни англичани – ВИДЕО

Уличка в Уорчестър се превърна в „международен търговски център“, където всеки може да опита храна от десетки страни, включително и България. А заслугата за това е на хасковлия.

Той се казва Тихомир Енев и вече половин година става по тъмно, за да пече банички. 5 часа сутринта е времето, в което магазинът, наречен „Балканска закуска“ отваря.

„Правим нашата традиционна българска баничка, можете да помиришете магията.“ Така Тихомир Енев посреща телевизионен екип на BBC. Хасковлията е част от репортаж, в който се говори за връщането на търговските улици на мода.

Бизнес

Тихомир е във Великобритания от 2013 година. До февруари е рабитил във фабрика за прахосмукачки, но му липсвала традиционната закуска от дома. Затова напуска и отваря собствен бизнес. „Ако искаш да си успешен, най-важното е да си различен от всички останали“, споделя той и посочва, че целевата му група са отиващите рано сутрин на работа хора.

Преди да замине за острова Тихомир е работил много и различни неща в България, последно дори взел под наем култово заведение в Харманли, но не му провървяло. Затова решил да търси късмета си зад граница.

Тук е добре, по-лесно и спокойно е да се прави бизнес, помагат дори от местната община, разказа хасковлията пред Haskovo.info. Споделя, че всеки ден му липсват семейството и приятелите и се надява, че някой ден ще се прибере за постоянно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.07.2019 18:11 18:11

Та на въпроса. Ония 240 педераста в народното събрание кво ще ги правим ? И най -важното. Кога ?

Back to top button