Любопитно

„Фондацията“ и Кали ще веселят димитровградчани за празника на града – ПРОГРАМАТА

Едноседмична разнообразна програма е предвидена за празника на Димитровград, съобщават от общината.

Супер групата „Фондацията“ ще гостува за кулминацията на празника на 2 септември, когато ще поднесе за гражданите и гостите на града последния си култов проект, посветен на рок музиканта Кирил Маричков.

Предният ден един от най-пъстрите и големи фолклорни ансамбли в страната – „Тракия“ ще взриви публиката с китка от красиви изпълнения и впечатляваща хореография за празничната програма на града със спектакъла „Майка България“.

Два концерта на различни места ще има в съботната вечер на 31 август. Почитателите на рока ще се забавляват в разбиващо парти на басейна с рок групите „White Walkers“ и „SakaR“, а Кали ще пее за почитателите на поп-фолка на площад „България“.

Любимият Пиано бар на открито е предвиден в програмата в петъчната вечер на 30 август на площад „Поезия“, където емблематичните музиканти от „Камино бенд“ и победителят от седмия сезон на „Като две капки вода“ Стефан Илчев ще изпълняват любими на поколения хитови песни от популярната българска музика.

И тази година община Димитровград продължава традицията да предлага филми от златния фонд на българското кино в проекта „Лятно кино“. Незабравимият филм „Баш майсторът“ с актьора Кирил Господинов ще бъде излъчен на 29 август на площад „Поезия“. Малко по-рано същата вечер на централната алея Забавно-духовият оркестър ще поднесе тематичен концерт с филмова музика. Сцената в парк „Марица“ ще бъде място за изява на лауриатите от различни международни и национални фолклорни фестивали от читалищата от общината и пенсионерските клубове.

Любителите на спорта ще мерят сили в турнири по футбол, тенис, канадска борба и стрийтбол, а тези които обичат зрелищата и адреналина ще могат да се насладят на атрактивно мото шоу с каскади.

В Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще бъде представена книгата „Вълшебният стрелец“ за футболната легенда Петък Жеков, а Историческият музей ще покаже изложбата на Националния политехнически музей „Техниката у дома през първата половина на 20 век.“. В Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще бъде открита изложбата „Димитър Казаков – Нерон“, а на площад „Поезия“ в навечерието на празника ще бъде показана изложба за Пеньо Пенев под надслов „Когато се наливаха основите“.

За малчуганите ще има голямо Детско парти с торта на 1 септември от 10:30ч. на Централната алея.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button