Хасково

Прокуратурите в Хасково и Харманли с писма срещу натиска върху ВСС

Магистратите и служителите от Хасковската окръжна прокуратура и Харманлийската районна прокуратура се обявиха срещу всякакви прояви на натиск и политическо вмешателство върху правото на Висшия съдебен съвет като легитимен орган да проведе процедурата и да избере главен прокурор на България.

Те са изпратили становища до пленума на ВСС, като 20 подобни от страната са публикувани на сайта на институцията.

От хасковската прокуратура изразяват увереността си, че процедурата за избор ще бъде проведена от ВСС в пълно съответствие с изискванията на Конституцията и Закона за съдебната власт. „Уважаваме правото на членовете на ВСС, за които сме гласували демократично, да номинират и избират главен прокурор в съответствие с професионалните и нравествените качества на номинирания“, се казва още в становището.

В писмото си прокурорите от Харманли дори се обявяват в подкрепа за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. „Считаме, че Иван Гешев – заместник на главния прокурор, като кандидат за главен прокурор и прокурор с дългогодишен стаж и професионален опит от състава на прокуратурата отлично познава нейните проблеми и знае как да допринесе за нейното усъвършенстване. Убедени сме, че кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор е подходящата и в пълна степен отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за ръководител на прокуратурата“, се казва в становището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Подсъдим
Подсъдим
31.07.2019 23:31 23:31

Браво! Не може шепа неосъществени кресльовци да диктуват с натиск и планени протести какво ще става в прокуратурата

Долу герб и назначените им слуги
Долу герб и назначените им слуги
01.08.2019 7:00 7:00

Всички сте гербаджии щом Това ви е желанието да изберете протежето на мафията а защо не коментираме факта че много дела се водят в Хасково поради факта че тук е най-корумпирания съд и всеки платил излиза чист

Анонимен
Анонимен
02.08.2019 17:11 17:11

Всичките играете в един театър, корумпирани поставени протежета.

Back to top button