Регион

Възстановиха откраднатата предпазна оградна мрежа на магистрала „Марица“

Откраднатата предпазна оградна мрежа на автомагистрала „Марица“ в землището на димитровградското село Крум е възстановена, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Както Haskovo.info писа, крадци задигнаха около 80 метра от оградата с 5 оградни бетонни кола. Тя е между километри 27 и 28. Откраднатото е на стойност около 2 700 лв. От Агенцията незабавно са започнали възстановяване на оградата, защото с премахването й се улеснява достъпът на животни до трасето на автомагистралата и се застрашава безопасността на движението.

От началото на годината това е поредната кражба на обезопасителни системи. В средата на януари в участъка Димитровград – Харманли бяха откраднати 36 м предпазни парапети и 16 м мантинели от три надлеза над магистрала „Марица“ – от надлез при пресичането с общинския път Узунджово – Воден – Димитровград и от два надлеза над селскостопански пътища.

Откраднатите и възставени обезапасителни системи – оградна мрежа, мантинели и парапети, на магистралата на територията на Хасковска област през 2019 г. са за около 20 000 лв.

От АПИ напомнят, че премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани застрашава безопасността на движението на всички шофьори и граждани, пътуващи по републиканските пътища.

Магистрала

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светльо
Светльо
07.08.2019 6:55 6:55

Само един въпрос искам да попитам.Апи нас за толкова тъпи ли ни имат ? Колко струва 5 бетон и кол и 80 метра ограда ? Най скъпия бетонен кол е 25 лв. Тоест 5 кола са 125лв. Останалото 2575лв.оградна мрежа ли е??? За пореден път държавните инстанции ни показват как се точат държавни пари . Надявам се скоро цялата парламентарна измет да бъде закрита скоро от предстоящата нова партия

Тревор Ачмонек
Тревор Ачмонек
07.08.2019 9:19 9:19

Магистралната мрежа е по 25 метра ролката и струва 55 лева. Т. е. 100 метра мрежа струва 220 лв. и 100 лв. за колове…..

Back to top button