Спорт

Втора победа за България и Адрияно на Световното по тенис

Националите на България по тенис до 14 г. записаха втора победа и се класираха за четвъртфиналите на световното първенство в Простейов (Чехия), съобщават от федерацията.

Родните таланти се наложиха над Тайланд с 2-1 победи. Така българите записаха втора победа и се класираха измежду осемте най-силни отбора на света. Вчера нашите победиха Германия с 2-1 победи. Утре България ще играе срещу настоящите световни шампиони от САЩ в последната си среща от групата. До момента американците също имат две победи от два мача.

В първата среща днес Виктор Марков (ТК „Диана“, София) поведе със сет, но отстъпи със 7-5, 4-6, 0-6 на Суфанат Оуи. Във втория мач Адрияно Дженев (ТК „Хасково“) победи с 6-3, 6-4 Ражата Тамчароесатит. В решителната сраща по двойки Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, Пловдив) и Виктор Марков победиха драматично с 6-2, 4-6, 10-7 Оуи и Тамчароесатит.

На финалите в Чехия участват 16 отбора юноши и 16 девойки. Общо 97 държави участваха в квалификациите на световното първенство. Отборите са разпределени в 4 групи по 4 тима. Първите два отбора се класират за четвъртфиналите, а след това ще се играе на директна елиминация.

Освен България сред 16-те най-добри отбора в света са: Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Хърватска, Чехия, Египет, Франция, Германия, Япония, Перу, Румъния, Тайланд и САЩ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button