Хасково

Екоинспекцията: Хлебозаводът на улица „Дунав“ в Хасково вече е шумоизолиран

Извършена е реконструкция на вентилационната система на хлебозавода на улица „Дунав“ в Хасково, става ясно от съобщение на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Това става факт след сигнали на граждани, които се жалваха и пред Haskovo.info. Сега според РИОСВ вече е постигнато ограничаване на шума, излъчван в околната среда и спазване на нормите.

През юли от екоинспекцията са извършили общо 121 проверки на 120 обекта. Дадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставен е 1 акт, наложени са 2 санкции и са издадени 12 наказателни постановления на стойност 17 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 10 680 лв.

Съставен е акт и са издадени 5 наказателни постановления на физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Издадени са 3 наказателни постановления за неизпълнение на дадени предписания на кмета на Община Тополовград, на месокомбинат в Харманли и на предприятие за производство на пластмасови изделия в Крумовград. Две наказателни постановления са издадени за незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба коли в Кърджали и в Хасково. Глобени са още асфалтова база в Момчилград за неизвършени собствени, периодични измервания на изпусканите в атмосферния въздух замърсители и фирма за търговия с черни и цветни метали в Харманли за неводене на отчетност, съгласно изискванията на ЗУО.

През месеца са почистени 9 нерегламентирани сметища на територията. Прекратено е нерегламентираното третиране на излезли от употреба коли от физически лица на площадки в Любимец и в селата Войводово и Малко градище, а терените са почистени от отпадъци.

На „Зеления“ телефон са постъпили 36 сигнала, 27 от които за бедстващи защитени видове птици- над 20 щъркели, сови, кукумявка, мишелов, осояд и овесарка. Нуждаещите се от доотглеждане или лечение са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Екоинспекцията провери хлебозавода, предстои да го шумоизолират

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИГНОРАНТ
ИГНОРАНТ
07.08.2019 8:53 8:53

Реконструкция? Риъли? Да не би да искате да кажете ремонт? Хахахахах

ЖИТЕЛ ДО ХЛЕБОЗАВОДА
ЖИТЕЛ ДО ХЛЕБОЗАВОДА
07.08.2019 10:08 10:08

НЕ Е ВЯРНО !!!
ТЕЗИ ВЕЧЕРИ ОТНОВО ИМА ДОСТА СИЛЕН ШУМ !

Анонимен
Анонимен
07.08.2019 10:39 10:39

А камионите със цистерни брашно и тировете със други стоки за хлебозавода, които затапват движението по тесните улички до там редно ли е да ги има

Back to top button