Спорт

България с историческо пето място на Световното по тенис, Адрияно с нова победа

Националите на България до 14 г. спечелиха пето място на световното първенство в Простейов (Чехия). Българчетата се наложиха с 2-1 победи над Япония в спор за петото място, съобщават от федерацията по тенис.

Това е най-доброто представяне в историята за юношески отбор на България на световни финали. До момента най-доброто постижение беше осмото място на първенството на планетата за юноши до 16 г. в Будапеща през 2016 година.

Виктор Марков (ТК „Диана“, София) отстъпи в първата среща с Япония с 4-6, 2-6 от Сого Санада. След това Адрияно Дженев (ТК „Хасково“) победи с 6-4, 6-1 Ленън Джоунс. В решителната среща по двойки Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, Пловдив) и Виктор Марков победиха с 7-6(4), 6-1 Маеда и Санада.

Нашите момчета постигнаха четири победи и две загуби на първенството. Родните таланти спечелиха срещу Германия, Тайланд, Бразилия и Япония. Загубите бяха от финалистите на шампионата Франция и САЩ.

Преди това българчетата извоюваха трето място в надпреварата на осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст и се класираха за световните финали. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. На европейската купа националният ни отбор до 14 г. се наложи над Хърватия, Великобритания, Австрия и детронира шампионите от миналата година – Русия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button