Регион

С нов параклис и фазанария стартира ловният сезон в Хасковско

Водосвет в новия параклис „Св. Анна“ отслужи отец Димитър.

Както Haskovo.info писа, храмът е изграден от ловната дружинка в хасковското село Книжовник. Главната икона на Св. Анна, дело на димитровградската художничка Добромира Христова, е дар от хасковското ловно сдружение.

Храм

В местността „Лозята“ дойдоха десетки ловджии и жители на селото. Сред тях бяха и председателят на Ловно-рибарско дружество – Хасково Желязко Живаков, председателят на кърджалийското дружество Васил Дончев, кметът на Книжовник Иван Славилов. По християнска традиция на всички бе раздаден курбан за здраве.

Храм

Беше открита и волиера в стопанския двор на селото. В следващите дни тя ще стане дом за доотглеждане на фазани и яребици, които след разселването им в природата ще увеличат дивечовото богатство в района. Волиерата, както и параклисът, е изградена изцяло с доброволен труд от членове на дружинката. Активно участваха Емил Атанасов, Кристин Налбантов, Веселин Жеков, Иван Георгиев, Владимир Костадинов и други ловци, разказват председателят на дружинката Николай Момчилов и секретарят д-р Стефан Динков.

Храм

Първият ден на сезона за прелетен дивеч беше белязан и от успешен лов. Стотици ловци показаха точния си мерник.

След утринните часове за лов дружинката в село Николово с председател Андрей Николов се събра на почерпка край стопанисваната от нея ловна хижа, която е обект на обновление. С доброволен труд се подменят настилки, облицовки в помещенията. Членове на дружинката дариха строителни материали, климатици, обзавеждане.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.08.2019 20:27 20:27

ебати лицемерите. убиваш животинче не за да се нахраниш а за да си направиш кефа. отгоре на всичко и в параклис ходят. ще кажеш вярващи. ебати дебилите и лицемерите

Back to top button