Хасково

Майката на 4-годишната Христиана: Касата ни изпрати в немската болница без дата и важен документ

За огромен проблем с лечението на 4-годишната Христиана от Хасково сигнализира Haskovo.info нейната майка Добринка Трендафилова.

След дълго чакане детето беше одобрено за операция в Германия. Вчера майката и детето пристигнали в Детската ортопедична клиника в германския град Ашау. Оказало се, че от Здравната каса не са потвърдили датата за прием. За късмет в болницата имало свободно място и Христиана била приета. След това обаче от болницата заявили, че липсва документ S2 за плащане на шините – ортезите на детето. От Касата дали на майката документ само за престоя в болницата.

Сега Трендафилова чака спешно документът да пристигне, за да започне изработката на шините. Времето тече и не се знае дали срокът за изработката им ще стигне. Има издаден документ, който да послужи пред болницата, но не и пред фирмата, която изработва шините.

„Това е безумие и голяма грешка, допусната с лечението на болно дете, което е изпратено на 2 000 км. без дата за прием и важен документ“, възмутена е майката.

От Здравната каса в София заявиха пред Haskovo.info, че вече са разбрали за необходимостта от втори документ. Те чакат да бъде получено искане от фирмата за издаването на този документ или от майката. От Касата се ангажираха, че при получаването на такова искане веднага ще издадат нужния документ.

Както Haskovo.info писа, от раждането си Христиана е по доктори. В крайна сметка диагнозата е липса на предни кръстни връзки на колената. В болница в Германия могат да помогнат на детето с операция, за която ще са нужни около 40 000 лв. Първо ще бъдат поставени шини, а след година и половина ще бъде направена нова операция за самите кръстни връзки.

След 3 месеца чакане от Касата одобриха детето за отпускане на средства за операция, за да се стигне до сегашната ситуация.

След 3 месеца чакане Здравната каса най-после отговори за операцията на малката Христиана в Германия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.08.2019 15:42 15:42

Няма такава толкова уредена държава като България . тъпотия до шия. Германците ни се чудят как издържам е.

ТТ
ТТ
13.08.2019 15:47 15:47

Как може компетентния орган да не знае за издаването на важен документ?Какви ги вършат цял ден в тая служба?Защо получават заплати?Виновното длъжностно лице да си иде в къщи и да заплати от джоба си престоя на хората за всеки пропуснат ден! Там наистина знаят,че времето е пари.

Кодакан Тузлудерски
Кодакан Тузлудерски
13.08.2019 20:23 20:23

Как да заплати бе човек ами длъжностното лице е НАШ човек тоест Герберист Как Казваше Ц§вета Караянчевата за да отстранят Делян Добрев от парламента ––– Ние си не даваме Делянча

Back to top button