Любопитно

Колите на „Гугъл“ и трекери отново ще снимат улиците и в Хасково

От днес Google Street View започва заснемане на кадри от България, за да обнови картата от страната, съобщават от компанията. Пешеходни трекери ще нанасят нови зони на картата от 15 български града.

Street View е популярна функция на Google Maps, която в момента е налична в повече от 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на него потребителите могат да гледат 360-градусови изображения на различни улици и културно и национално наследство. Той е достъпен и в Google Earth и в мобилната версия на Google Maps.

Гугъл

Street View Trekker, с каквито ще се добавят нови изображения от България, е специална раница, с фотооборудване, чиито камерите са монтирани на върха й. Трекерът се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматично събира снимки по пътя си. Операторът с раницата е свободен да се движи и заснема зони, които са недостъпни за автомобилите.

В България трекери ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, заснети с трекер ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

Гугъл

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button