Спорт

Тържество и подаръци за еврошампионката Мария Делчева в Ябълково

Мария Делчева, която стана шампионка с българския национален отбор на Европейското първенство по баскетбол за жени до 20 г. в Косово беше посрещната тържествено в димитровградското село Ябълково.

Мария е израснала в селото, където живеят родителите й. Преди да влезе в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ шампионката е учила в ябълковското училище, където е била много старателна, припомни днес нейният класен ръководител до 4 клас Мария Младенова.

Тържество

На тържеството, организирано от секретаря на читалище „Христо Ботев 1871“ Славея Грозева, присъстваха много ябълковци и кметът Костадин Атанасов. Грозева припомни, че Мария е била самодейка в читалището – в групата по художествено слово. Тя беше поздравена с песен от фолклорната група на Ябълково.

Мария беше дарена с икона на Света Богородица, която да я пази и закриля. Ябълковци й пожелаха още много успехи и скоро да стане световна шампионка.

Баскетбол

Haskovo.info припомня, че Мария Делчева излезе от школата на баскетболен клуб „Хасково“. През миналия сезон тя се състезава в Стара Загора – в „Локомотив“ за жените и в „Берое“ при девойките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button