Регион

Осветиха 15-метров кръст за празника на Любимец

Със света тържествена литургия в църквата „Свето Успение Богородично“ и празничен водосвет пред 15-метровия християнски кръст в местността „Хасаря“ започна празничната програма, посветена на 50 години град Любимец и отбелязване на 90 години от освещаването на църковния храм в града, съобщават от кметството.

Отец Трифон Караджонов, заедно с отец Христо Перчемлиев от село Студена, отслужиха литургия за здраве и благоденствие на всички жители на града, след което домакини и гости на празника се отправиха към новоизградения християнски символ.

Кръст

След освещаването отец Караджонов подари на кмета Анастас Анастасов настолен кръст, който да бъде част от общинските символи, които се препредават на следващите управници на общината, а на изградилите православния кръст дари позлатени икони на светци. Всеки един от присъстващите на освещаването също получи подарък.

От своя страна за 90-годишнината на храма Анастасов връчи на председателя на църковното настоятелство осветена икона с лика на Богородица и документи, с които, след решение на Общински съвет, дарява 2 100 кв. м. общински терен, върху който да се изгради църковен храм с името „Свети Пророк Илия“. След това той и председателят на Общински съвет Мария Станкова лиснаха менче с вода и пожелаха начинанието да пребъде.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button