Любопитно

Хасковлийчета научиха за част от стотиците сражения на Капитан Петко войвода

Деца от клуб „Млад краевед“ при Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково гостуваха на читалище „Тракия – 2008“ и тракийското дружество „Георги Сапунаров“.

Визитата беше по случай 175-годишнината от рождението на Капитан Петко войвода. Домакините бяха подредили голяма изложба с литература, посветена основно на войводата, медали и снимки. За живота и делото на революционера разказа председателят на дружеството Кирил Сарджев. Той спомена, че Капитан Петко е имал над 300 сражения и пожела на децата да станат достойни българи като него.

Тракийци

Краеведът Стайко Черкезов разказа няколко случки от живота на войводата. При една от тях Капитан Петко е бил обкръжен от турците и той се е измъкнал, прикривайки се от куршумите с чувал вълна.

Директорът на библиотеката Кирилка Страшникова покани всички на изложба, посветена на Капитан Петко войвода. Експозицията ще бъде открита в Регионалната библиотека на 6 септември в 10:30 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
А
А
27.08.2019 14:47 14:47

Браво !

Back to top button