Регион

Данъчните ловят нарушители и чрез лотарията с касови бележки

Данъчно нарушение засече Националната агенция за приходите чрез Лотарията с касови бележки, съобщават от офиса на агенцията в Хасково.

Една от последните седмични награда – фотоапарат, се падна в Любимец на късметлия, регистрирал бележка от ПОС терминал след плащане с карта. От обекта обаче пропуснали да му издадат освен документа от терминалното устройство и касова бележка от фискален апарат. Редовни клиенти на търговеца коментират, че най-вероятно е пропуск от недоглеждане. Въпреки това, тъй като става дума за данъчно нарушение, търговецът ще бъде санкциониран според законовите разпоредби в подобен случай.

От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание по този повод, че при плащане с карта задължително се издава фискален бон. Обратното е нарушение на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби.

Иначе, късметлията Христо Пасков днес получи наградата си в офиса на приходната агенция в Хасково. Благодарение на покупка за 84.95 лв. той се сдоби с полупрофесионален фотоапарат. Христо сподели, че участват заедно със съпругата си в Лотарията на НАП още от първия й сезон, който стартира през 2016 г.

2 475 са участниците в играта от Хасковска област. Всички те са регистрирали в тазгодишното й издание над 310 000 касови бележки на обща стойност близо 4.335 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
مشاوره
مشاوره
30.08.2019 19:44 19:44

Благодаря за страхотния Ви уебсайт thanks

Back to top button