Любопитно

„Нестинарка“ с балетиста Ивайло Янев от Димитровград обра овациите на хасковската публика

Държавна опера – Стара Загора изнесе тази вече танцовата драма „Нестинарка“ в хасковското читалище „Заря“. Балетният спектакъл е един от акцентите в програмата за празника на Хасково.

В една от главните роли се представи Ивайло Янев от Димитровград. Балетистът от няколко години работи в Старозагорската опера. Той излезе от школата на димитровградския балет „Галаксико“ с хореограф Тихомир Митев. В „Нестинарка“ Ивайло се превъплъщава в образа на Кольо.

Балет
Ивайло Янев

В другите главни роли са: Демна – Анелия Димитрова, Найден – Фиорди Лоха, Струна – Ромина Славова, Старец – Станко Танев. Художествен ръководител на балета е Силвия Томова.

„Нестинарка“, която обра овациите на хасковската публика е по музика на Марин Големинов, а либретото е по едноименния разказ на Константин Петканов.

Балет

В събота от 16 часа Държавна опера – Стара Загора ще представи в „Заря“ детския мюзикъл „Космическа приказка“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button