Спорт

Хасковлийка ще се бори за медал на световното по вдигане на тежести в Тайланд

Хасковлийката Мая Иванова ще участва на световното първенство по вдигане на тежести в Патая, Тайланд, съобщават от федерацията.

Състезателката на клуб „Бяла мечка“ с треньор Живко Архондев ще се бори за медал в категория 55 кг. При жените за България ще се състезава и Даниела Пандова (Сливен, треньор Севдалин Минчев) в категория 45 кг.

Страната ни ще има петима представители при мъжете. Това са 67 кг. Стилян Гроздев (Русе, Кръстина и Радослав Атанасови), 73 кг. Божидар Андреев (Сливен, Пламен Братойчев), 81 кг. Юндер Бейтула (Добрич, Тодор Кирчев), 109 кг. Георги Шиков (Варна, Никола Колев), 109 кг. Васил Господинов (Асеновград, Лъчезар Кишкилов).

Шампионатът започва следващата сряда, а съставът беше определен след поредното контролно късно снощи.

Категориите са съобразени с олимпийската програма за Токио 2020. Световното първенство е част от квалификационните турнири за игрите в японската столица следващото лято. То е с най-висок ранг при събирането на точки за ранглистите в отделните категории. След завършване на всички квалификационни състезания през април 2020 г., първите осем в крайното подреждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио. Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се определят по следния начин: по една от всяко континентално първенство плюс една уайлдкарт. Така в Токио ще участват по 14 щангисти в категория.

С нашите национали в момента на Дианабад тренират и най-добрите щангисти на Чили, водени от старши треньора Георги Панчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button