Регион

Модернизираният комплекс „Хеброс“ в Харманли вече може да приема балкански и европейски състезания

Реконструираният и модернизиран спортен комплекс „Хеброс“ в Харманли беше официално открит днес.

Реновирането на спортния коплекс с пари от държавата включва изграждане на волейболна зала с трибуни, подходяща за спортни и развлекателни събития, както и 4 нови тренировъчни зали, съблекални и кафе-клуб, намиращи се в централната сграда. Реконструирана е още наличната лекоатлетическа зала, чиято писта се увеличи до 60 метра. Там ще могат да се провеждат спортни състезания и пълноценни лекоатлетически тренировки.

Комплекс

Изградено е още ново многофункционално помощно игрище, подходящо за тренировки на открито по хокей на трева и мини футбол. Обособени са зони за хвърляне на чук, гюли и копие. Ремонтирани са и трибуните на открито, които вече очакват първите фенове на спорта.

Всички нови съоръжения, които спортен комплекс „Хеброс“ притежава, отговарят на стандартите за провеждането на Балкански, Европейски и международни състезания от висок ранг.

Лентата на обновения комплекс прерязаха кметът Мария Киркова и областният управител Станислав Дечев. На откриването бяха представители на спортната общественост като златната лекоатлетка Габриела Петрова, Георги Глушков, Димитър Пенев, всички местни клубове. Спортен комплекс „Хеброс“ беше осветен от Старозагорския митрополит Киприан.

Последваха спортни състезания, като първи беше волейболният мач между девойките на „Раковски“ (Димитровград) и „Марица“ (Пловдив). След тях имаше лекоатлетическо състезание, детски футболен турнир между домакините от „Хеброс“, „Берое“ (Стара Загора), „Локомотив“ (Пловдив), турнир по хокей на трева между „Хеброс“ и „Вълците“, турнир по тенис на маса, волейболен мач между децата на „Хеброс“ и „Раковски“ и мач между ветераните на ЦСКА и Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.09.2019 9:39 9:39

Къде са трибуните на стадиончето ?

Back to top button