Регион

Затиснатият под струг мъж в Ивайловград не е загинал при трудова злополука

Затиснатият под струг 53-годишен мъж в Ивайловград не е загинал при трудова злополука, съобщи директорът на Инспекцията по труда в Хасково Кирчо Кирев.

Инспекция
Кирчо Кирев

Собственикът на машината я е местил от едно място в дома на друго, скъсало се е въже и така се стигнало до фаталния инцидент. Haskovo.info припомня, че това стана на 9 септември.

Малко по-рано същият ден 44-годишен работник от Пловдив беше приет в хасковската болница с две счупени ръце. Той падна от стълба при монтаж на нови хладилни камери в хасковска фирма за преработка на месо. Тук от Инспекцията извършват проверка на злополуката.

Само през август от Инспекцията по труда са извършили 74 проверки, при които са констатирани 267 нарушения. Съставени са 14 акта, като влезлите в сила наказателни постановления са 16 за общо 13 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button