Хасково

Ивелина Чоева от Хасково представи „За теб“ – първата мобилна апликация в Източна Европа срещу домашното насилие

Топ моделът от Хасково Ивелина Чоева представи „За теб“ – първата мобилна апликация в Източна Европа, бореща се срещу домашното насилие. Апликацията можете да изтеглите ТУК.

Приложението е финансирано от лондонската фирма PremFina. Идеята за неговата реализация е на Ивелина, която създава сдружение „Помощ за теб“.

Ивелина

Мобилното приложение „За теб“ е създадено специално за нуждите на засегнатите в България, обединява всички организации в страната, правейки процеса за намиране на помощ и информация, както по-бърз, така и по-лесен. Апликацията е за Android и iOS. Тя ще предоставя максимално удобство на потребителите, които могат само с един клик на телефона да се информират или да потърсят помощ.

Ивелина

Апликацията може да се използва на български и английски език. Съдържа полезна информация не само за лицата пострадали от домашно насилие, но и за техните близки и приятели. Друга ключова секция е локализация на жертвата, както и най-близките центрове за подкрепа според местоположението.

Ивелина

Национални, 24-часови линии за помощ, както и бърз бутон за набиране на тел. 112 също присъстват в мобилната версия на „За теб“. В апликацията има още Тест, състоящ се от 13 въпроса, подготвени от специализиран психолог, целящи да намерят отговор, дали дадено лице е под форма на домашно насилие. В секцията „Моят дневник“ може да се проследява, записва и документира всякакъв вид насилие.

Ивелина

Екипът на „За теб“ си поставя амбициозни цели пред себе си и смята да създаде специализирани програми за менторство, да събира доброволци, да оказва дневна подкрепа, а засегнатите от насилие ще могат да разчитат и на правна и психологическа помощ. От сдружението ще търсят подкрепата и на други неправителствени организации в България и по целият свят, които работят в тази сфера.

На бляскавото представяне на „За теб“ в столичната галерия Nova Art Space Ивелина беше подкрепена от куп звезди. Нейният проект набира все по-голяма популярност в последните дни.

Ивелина

Haskovo.info припомня, че Ивелина Чоева завърши хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“. След това хасковлийката следва Бизнес и маркетинг в университета в Лондон. Красавицата вече дефилира на едни от най-големите световни модни подиуми, като изгря и на корицата на „Vogue“.

Мечтите се сбъдват: Ивелина Чоева вече краси корица на „Vogue“

Младежи за пример трогнаха до сълзи хората в Старческия дом на „Кенана“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button