Любопитно

Ансамбъл „Златна Тракия“ заминава на два международни фестивала в Сърбия

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова заминава отново на 50-ия международен фестивал „Радостта на Европа“ в Белград, Сърбия и 10-ия международен фестивал в Ниш.

Детската формация на ансамбъла получи тази покана за трети път. На юбилейния фестивал организаторите канят най-добрите групи, участвали досега на фестивала. В него ще участват 24 държави – Германия, Полша, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Хърватия, Черна гора, Швеция, Босна и Херцеговина, Армения, Китай, Литва, Унгария, Словакия, Сърбия, Украйна, Беларус, България, Норвегия, Русия, Словения, Сърбия, Турция и Франция.

Ансамбъл

Всяка държава участва само с 15 деца. Ще имаме 4 концерта в Белград, от които последният – на 5 октомври е Гала концерта. Той ще бъде директно предаван по националната телевизия на Сърбия в най-големия културен център – „Сава център“. За това участие хасковлии са подготвили много красив и динамичен танц и с нетърпение очакват концерта. Всички ансамбли участват в карнавал – дефиле и с богата програма в Детския културен център. В програмата е включена среща на всички участници с президента на Сърбия, кмета на Белград и с нашия посланик в Белград.

След края на този фестивал, ансамбълът продължава за град Ниш, където отново ще има един концерт, среща с кмета на града и с нашия консул. Това ще е вълнуващ и дългоочакван фестивал, който е наситен с много детски събития. Ще има Екологична акция – Дърво на приятелството. На езерото „Aдa Циганлия“ децата ще имат забавна и развлекателна програма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button