Регион

ЦИК отхвърли жалбата на отстранения кмет на Узунджово

Досегашният кмет на хасковското село Узунджово Деян Ванчев обжалва пред Централната избирателна комисия решението на Общинската избирателна комисия да му прекрати правомощията.

Според Ванчев решението на ОИК – Хасково от 25 септември е незаконосъобразно и неправилно. Той моли ЦИК да отмени решението на общинската комисия.

ЦИК обаче намира жалбата за неоснователна. В решението й се припомня, че Ванчев е с влязла в сила присъда на Софийски градски съд и ОИК правилно е прекратил правомощията.

Haskovo.info припомня, че кметът беше признат за виновен в купуване на гласове на предишните местни избори и получи от съда 2 г. условно с 4-годишен изпитателен срок и 10 000 лв. глоба. Ванчев е наказан и с лишаване от правото да заема изборна държавна и обществена длъжност за срок от 4 г.

Сега решението за отстраняването на кмета на Узунджово може да се обжалва пред Хасковския административен съд.

Всички новини за местните избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
03.10.2019 17:51 17:51

Деяне, докога ще те чакам да започнеш работа при мен като овчар, три пъти ти писах вече ама явно не не искаш. Парите са добри, но явно на теб не ти трябват.

Петър
Петър
03.10.2019 21:27 21:27

Къв е тоя шопар бе?

Back to top button