Хасково

400 вече поискаха да бъдат освободени частично от такса смет за догодина в Хасково

Над 400 декларации за частично освобождаване от такса битови отпадъци за имоти, които няма да се използват през 2020 година са подадени вече в община Хасково, съобщиха за Haskovo.info от там. Срокът изтича в края на месеца.

Основното изискване за освобождаването е никой да не живее в конкретния имот през следващата година. Това не важи за имотите, които се водат основни за собствениците си. Именно поради тази причина миналата година са били отхвърлени част от декларациите, уточниха от общинската данъчна служба.

Таксата битови отпадъци се състои от няколко компонента, а освобождаването важи само за събирането и транспортирането на битовите отпадъци. Продължава обаче да се дължи останалата част от таксата, която е за почистване на общи територии.

През миналата година общо 1 520 собственици на имоти са били освободени от такса. Общата събрана сума от хасковлии е била 7,5 милиона лева. Тази година се очаква сумата да бъде с 250 000 лева по-малка заради извънредно плащане от Булгартабак през миналата година. До 30 септември са събрани 6,1 милиона лева такса смет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.10.2019 15:34 15:34

БЪЛГАРИЯ УМИРА. ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КУ- РВИ СИ ПРАВЯТ РЕКЛАМА ЗА ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ. И АКО ЗАБЕЛЯЗВАТЕ БЪЛГАРИ – ПОД ТЕЗИ ПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ КОМЕНТИРА. ТОВА Е ЕВРОПЕДАЛ- ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ. И ПОСЛЕДНО. БЕЗ ЯКО ТРЕПАНЕ РОДИНАТА МИ НЯМА ДА ТРЪГНЕ ПО ПРАВИЯ ПЪТ. ТОВА ВРЕМЕ Е ВСЕ ПО -БЛИЗО.

Back to top button