Спорт

Младите огнеборци от Свиленград с бронзов медал от национален турнир

Младите огнеборци от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха бронзов медал от Преходната купа „Юлиян Манзаров“ в Ловеч, съобщават от МВР.

Свиленградчани спечелиха общо 1 040 точки в двете дисциплини: Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. Първи са СУ „Никола Вапцаров“ – Айтос, а втори – СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

Турнир

В турнира участваха 10 отбора от областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Ловеч, Плевен, Пловдив, Стара Загора и Хасково.

Есенният турнир се провежда от 2001 г. От 2004 г. е преименуван на Преходна купа „Юлиян Манзаров“ в памет на ученика от Свищов, загинал при спасяване на съученици си при инцидента на река Лим в Сърбия. От 2005 г. турнирът, в който традиционно участват 100 деца, се провежда в Ловеч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button