Хасково

Кандидат за селски кмет се отказа, жалба срещу друг, че раздава дърва

Общинската избирателна комисия в Хасково заличи Пламена Генева като кандидат за кмет на село Орлово.

Тя е издигната от партия „Съюз на свободните демократи“. Генева е подала заявление в комисията, че се отказва от кандидатурата си за кмет. Така в Орлово остава един кандидат за кмет за изборите на 27 октомври.

До ОИК е подаден и сигнал, че с цел предизборна агитация кандидатът за кмет на село Брягово Делчо Митев, извън правомощията си раздавал дърва за огрев в селото. От комисията са извършили проверка в Общинското лесничейство. Тя е установила, че със заповед на кмета на община Хасково е възложено на селските кметове да организират и съдействат за получаване на заявените количества дърва за огрев от местното население. Определената от общинския съвет изпълняваща длъжността кмет Стефка Ванева е внесла сумите за стойността на дървата за огрев в Общинското лесничейство. В документите по раздаване на дървата нямало такива, подписани от Делчо Митев.

Така от ОИК не са установени данни за предизборна агитация и сигналът е оставен без уважение. Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.10.2019 9:29 9:29

Започва голямото надлъгване. И като знам бабите как хвърлят пари от терасата по няколко пъти е ясно какво ще се случи на изборите. Политическите ку-рви пак ще намажат филиите и от двата края а бабите ще виждат внучетата си само по скайп. Възможно е някой нов безродник да си напълни гушата. И отвоно основният извод. Това ,че сме били велика държава 1300 години е малко като работата на макетата. Хвалипръцковци. Пък и макетете са си българи . И така. ИЗБОРИТЕ СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ. ДРУГИ МЕРКИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ

Анонимен
Анонимен
05.10.2019 13:34 13:34
Отговор до  Анонимен

Прав си аз също няма да гласувам!!!!Трябва трепане иначе управия няма!!!!

Хохехи
Хохехи
05.10.2019 14:29 14:29

Хасково дай инфо и за болярово, що не за селата книжовник, около тия села, а може и някоя рода да ни е, та от големите градове, а от тези села родените да се оритечем на помощ. Може да сме стари, но сме инженер-химици в София, женени сме за кореняк Софиянски, близначки, айде де, били старите ку-ку, а младите още по-голямо ку-ку са днес, и не образовани, а

до хохихи
до хохихи
05.10.2019 18:36 18:36

Ти си хахо хихи

учител пенсионер
учител пенсионер
08.10.2019 13:41 13:41

всички кметове са предварително набелязани

Back to top button