Регион

Събраха 6 200 лв. за лечението на Здравка Карагяурова

6 075 лв. се събраха от Благотворителния концерт снощи, организиран в помощ на лечението на 24-годишната Здравка Карагяурова от Харманли, съобщават от община Любимец.

Хората с добри сърца от града масово се включиха в подетата инициатива, организирана от община Любимец и читалище „Братолюбие-1884“. Кампанията премина под мотото „Да дарим здраве на Здравка“ и от продажба на билети, и лични дарения, събраната сума до края на вечерта беше малко над 6 000 лв. На следващия ден самите участници, както и много граждани и институции продължиха да правят дарения и така сумата нарасна на 6 200 лв. След концерта секретарят на читалището Евгения Стоянова лично връчи събраните пари на майката на младото момиче и пожела много надежда и скорошно възстановяване.

Концерт

В концерта се включиха всички самодейни колективи към читалището – танцовите състави „Сакарче“ и „Сакарци“, модерен балет „Ейнджъл“, Тонка Тенева – пианист, Спаска Тодорова – цигулар, Рая Мехмедкяе, Рая Желева, Ивана Погосян и Жени Арабаджиева – певици от различни музикални школи, но всички с корен от Любимец, Жоро Любимеца и диджея, родом от града – Живко Микс. В рамките на час и половина те показаха своята съпричастност и любов към Здравка и едновременно с това изпращаха своята положителна енергия.

Набирането на средства за лечението на младото момиче ще продължи и всеки, който желае, може да направи своето дарение в поставените благотворителните кутии в големите хранителни магазини в града.

Организаторите благодарят на всеки, който отдели част от своите финанси и време и стана съпричастен за лечението на Здравка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button